Aproximativ 40% dintre românii adulți nu utilizează produse și servicii bancare. În țările dezvoltate precum Austria și Germania, ponderea persoanelor nebancarizate este sub 1%.

Media statelor Uniunii Europene în ceea ce privește incluziunea financiară este de 90%. Strategia de dezvoltare a României ar trebui să includă tactici de atenuare a deficitelor în raport cu mediile europene, inclusiv pe această linie a educației.

Am pregătit informații de natură financiar-bancară care te vor ajuta să iei decizii legate de asumarea corespunzătoare a drepturilor, obligațiilor și riscurilor de natură financiară.

Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare

În premieră pentru industria financiară din România în materie de proiecte educaționale comune în beneficiul clienților, Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare este lansat sub brandul Platforma de Educaţie Financiară. Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare reprezintă o sinteză de informații utile clienților actuali și viitori care utilizează servicii și produse financiare sau oricărei persoane care dorește să se familiarizeze cu concepte din piața bancară, piața de capital, asigurări, pensii și leasing.

Descarcă gratuit manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare pe www.educatiefinanciara.info.